Masumiyet dizisi Münevver Karabulut ile Cem Garipoğlu’nun hikayesini mi anlatıyor, konusu ne?
Başrollerinde Hülya Avşar, Mehmet Aslantuğ, Deniz Çakır, İlayda Alişan’ın yer aldığı dizisinin, Cem Garipoğlu tarafından canavarca öldürülen …
Başrollerinde Hülya Avşar, Mehmet Aslantuğ, Deniz Çakır, İlayda Alişan’ın yer aldığı dizisinin, Cem Garipoğlu tarafından canavarca öldürülen Münevver Karabulut’un dramatik hikayesinden yola çıkılarak yazıldığı konuşuluyor.
TV100’den Birsen Altuntaş’ın haberine göre, Gold Film’in Fox TV için çektiği Masumiyet dizisi hem ekranda, hem de dijital dünyada büyük ilgi gördü. Hülya Avşar, Mehmet Aslantuğ ve Deniz Çakır’ı buluşturan dizi Youtube’da 4 günde 4 milyon kez izlendi.
MASUMİYET DİZİSİ MÜNEVVER KARABULUT’UN HİKAYESİ Mİ?
İkinci bölümü merakla beklenen diziyle ilgili kulislerde bir de çarpıcı iddia dolaşıyor. Masumiyet’te sevgilisi Ela’yı () canavarca hislerle darp edip öldü sanarak çöpe atan zengin ailenin oğlu İlker karakterinin () Cem Garipoğlu’nun hikayesinden yola çıkılarak yazıldığı öne sürüldü.
MÜNEVVER KARABULUT NE ZAMAN VE NASIL ÖLDÜRÜLDÜ?
Oldukça varlıklı bir ailenin oğlu olan Cem Garipoğlu 2009 yılında 17 yaşındaki kız arkadaşı Münevver Karabulut’u öldürmüş. Başını gövdesinden ayırdığı cesedi bir çöp konteynırına atmıştı. Türkiye’yi ayağa kaldıran cinayetin ardından tutuklanıp cezaevine gönderilen Cem Garipoğlu 2014 yılında kendisini asarak intihar etmişti. Ünlü senarist Sırma Yanık’ın ilk kod isimleri ‘Defne’nin Son Günü’ ve ‘Yaşı 19’ olan diziyi yazarken hafızalardan silinmeyen bu korkunç cinayetten esinlendiği konuşuluyor.
CEM GARİPOĞLU KİMDİR?
1991 yılında dünyaya geldi. İş insanı Hayyam Gariboğlu’nun yeğenidir.
Cem Garipoğlu eğitim için 8 yaşında Fransa’ya gönderildi. Daha sonra İngiltere, Almanya, Portekiz, İspanya, Rusya, Çin’e gitti.
2007’de Bahçeşehir Yıldızlar Koleji ve Bebek Yeni Yıldız Koleji’nde eğitimini sürdürdü. Arkadaşları, okul dışında kötü bir çevre edindiğini, çalıntı araba kullanan gençlerle dostluk kurduğunu ifade ediyor.
2009 yılında 17 yaşındaki kız arkadaşı Münevver Karabulut’u canice öldürdü. Yargılandığı davada 2011 yılında karar çıktı ve 24 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
10 Ekim 2014 tarihinde Silivri’de kaldığı 5 No’lu L Tipi Kapalı Cezaevi’nde 23 yaşında kendini asarak intihar etti.
MÜNEVVER KARABULUT KİMDİR?
7 Mart 1991 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi. Münevver Karabulut aslen Bolu Mengenlidir. Babası Süreyya Karabulut aşçı, annesi Nagihan Karabulut ev hanımıydı.
Münevver Karabulut, Beşiktaş Bingül Erdem Lisesi’nde son sınıf öğrencisiyken üniversite sınavlarına hazırlanmak için gittiği dershanede Cem Garipoğlu ile tanıştı.
3 Mart 2009 tarihinde Cem Garipoğlu tarafından 17 yaşında vahşice katledildi.
Baba Süreyya Karabulut, ‘Körebe Kelebeğim Münevverin Ardından’ adında bir kitap çıkardı. 2017 yapımı ‘Çalınmış Hayatlar’ adlı belgeselde Münevver Karabulut’u ‘Cansu Diktaş’ oynadı.
CEM GARİPOĞLU MÜNEVVER KARABULUT OLAYI NEDİR?
3 Mart 2009 akşamı Münevver Karabulut’un cansız bedeni çöp toplayıcı bir kişi tarafından çöp konteynerinde parçalanmış halde bulundu. Yapılan adli tıp incelemesi sonucunda başı gövdesinden ayrılmadan önce bıçak darbeleriyle yaralandığı daha sonra öldüğü tespit edildi.
Cinayetin bir numaralı katil zanlısı Cem Garipoğlu’nun olay sonrasındaki firari durumu ve yaklaşık altı ay boyunca yakalanamayışı kamuoyu tarafından da yakından takip edildi. Katil zanlısının yakalanması için İstanbul’da birçok yerde protesto gösterileri düzenlendi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde katil zanlısının yakalanması için özel bir ekip kuruldu. Türkiye dışında da İnterpol tarafından kırmızı bültenle arandı.
Dönemin içişleri bakanı Beşir Atalay katil zanlısının yakalanması için İstanbul Polisi’ne talimat verdi. “Kızlarına sahip çıksalarmış” açıklamasını yaptığı için kamuoyunda tepki gören İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah’ın ardından göreve gelen yeni emniyet müdürü Hüseyin Çapkın da katil zanlısının en yakın zamanda bulunacağına dair açıklamalar yaptı. Cinayetle ilgili soruşturma devam ederken Adli Tıp Kurumu’nun hazırladığı otopsi raporunun hatalı olduğu ortaya çıktı. Otopsi sırasında başka cenazelerin DNA örneklerinin karıştırıldığı anlaşıldı ve ikinci kez otopsi raporu hazırlandı.
Katil zanlısının Türkiye dışına kaçtığına dair basında haberler yer alsa da içişleri bakanı Beşir Atalay tarafından bu bilgi yalanlandı. 12 Eylül 2009 günü Türkiye’deki bazı gazetelerin ilk sayfasında “Garipoğlu Ermenistan’da yakalandı iddiası” haberi yer aldı ancak bu haberin asılsız olduğu ortaya çıktı. Soruşturma sürecini “TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu” da izledi. Komisyona sunulan rapora göre zanlının yakalanması için polis tarafından 16 ilde 106 adrese operasyon düzenlendi. 17 Eylül 2009 tarihinde, cinayet gününden 197 gün sonra katil zanlısı Cem Garipoğlu İstanbul’da teslim oldu.
Kasım 2009’da tamamlanan soruşturma sonrası Cem Garipoğlu’nun, babasının yargılandığı davada yargılanmasına karar verildi ve birleştirilen iki davanın görüşülmesine 26 Şubat 2010’da başlandı. Münevver Karabulut’un annesi, babası ve kardeşinin şikayetçi olarak yer aldığı davada; cinayeti işlediği iddiasıyla Cem Garipoğlu, ‘suç delillerini yok etmek’ iddiasıyla annesi Makbule Garipoğlu ve babası Nida Garipoğlu, Cem Garipoğlu’nu sakladığı iddiasıyla amcası Hayyam Garipoğlu, ‘suçluyu kayırmak’ iddiasıyla Habib Kurt, Mehmet Karakayalı, Ahmet Batur sanık olarak yargılandı.
Olay sonrası Garipoğlu’nun babası Nida Garipoğlu cinayete yardım etmek iddiasıyla tutuklandı ancak “ikametgahı belli bir yerde” olması gerekçesiyle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Daha sonra 27 Nisan 2009 günü Cem Garipoğlu’nun anne ve babası gözaltına alındı ve baba Garipoğlu çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.2 gün sonra davanın ikinci duruşmasında serbest bırakıldı.
Münevver Karabulut’un annesi, babası ve kardeşi tarafından katil zanlısı Cem Garipoğlu’nun ailesi aleyhine 2 milyon TL’lik manevi tazminat davası açıldı.
16 Nisan 2011 tarihinde Karabulut ailesi mahkeme heyeti başkanının sanık Hayyam Gariboğlu’nun 16 yıl önce yargılandığı hileli iflas davasında beraat kararı verdiği gerekçisiyle reddi hakim talebinde bulundu. Mahkeme heyeti başkanı Mevlüt Bayraktaroğlu’nun davadan çekilmesi talebi, üst mahkemece kabul edildi.
Dava sonucunda Cem Garipoglu 24 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Annesi ve amcasına da 3’er yıl hapis cezası verildi. Babası ise beraat etti. Adli tıp kurumunda yaşanan ihmal nedeniyle açılan dava kapsamında; ikisi doktor, biri otopsi teknisyeni olmak üzere üç adli tıp görevlisi yargılandı ve yargılama sonucu doktorlar beraat ederken ‘görevi ihmal’ gerekçesiyle otopsi teknisyeni 5 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Davanın sonuçlanmasının ardından Karabulut ailesinin Cem Garipoğlu’nun ailesine karşı açtığı maddi ve manevi tazminat davası 8 Ekim 2013 tarihinde sonuçlandı. Dava sonunda Garipoğlu ailesinin Karabulut ailesine 37.500 lira maddi, 1 milyon 250 bin lira manevi tazminat ödemesine karar verildi.
Cem Garipoğlu’nun Silivri’de 5 No’lu L Tipi Kapalı Cezaevi’nde 10 Ekim 2014’te kendini asarak yaşamına son verdi. Cem Garipoğlu’nun başına poşet geçirdikten sonra ranza demirine kendini çamaşır ipiyle astığı öğrenildi.