Bursa-Yenişehir Hızlı Tren Hattı 2025’te Hizmete Girecek

Bursa-Yenişehir Hızlı Tren Hattı 2025’te Hizmete Girecek
21.09.2024
A+
A-

Osmaneli’nden başlayıp Bandırma’ya uzanacak olan Bursa-Yenişehir Hızlı Tren Hattı’nın önemli bir ayağını oluşturan Bursa-Yenişehir kesimi hakkında değerlendirmelerde bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bu kısmın 106 kilometre uzunluğunda olduğunu belirtti.

Ray döşeme çalışmalarında yüzde 20 ila 30 seviyesine geldiklerini açıklayan Uraloğlu, projenin hızlı bir şekilde ilerlediğini kaydetti.

2025 yılı sonunda hattın yapımının tamamlanacağını müjdeleyen Uraloğlu, Bursa-Yenişehir arasındaki bu 106 kilometrelik kısmın hizmete alınacağını söyledi. “İnşallah, 2025 sonunda bu bölümü vatandaşlarımızın hizmetine sunmuş olacağız,” şeklinde konuşan Uraloğlu, projenin bölge için büyük bir ulaşım kolaylığı sağlayacağını vurguladı.



Uraloğlu yaptığı açıklamada: “İncelemelerde bulunduğumuz Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli Yüksek Standartlı Demiryolu Hattı şantiyesinde hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor. Saatte 250 km hızı ve konforuyla Bursa – Ankara ve Bursa – İstanbul Hızlı Tren Hatlarımızla Bursa’mız, Başkente 2 saat 15 dakikada, İstanbul’a 1 saat 15 dakikada ulaşacak. İnşaat ve imalat işlerini 2025 yılı sonunda bitireceğimiz Osmaneli – Bursa hattımızı birkaç ay sürecek sinyalizasyon testlerinin ardından devreye alacağız.” dedi.

Kaynak: X Haber Ajansı (XHA)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.